OSM Formatie

Natuurlijk wil je weten hoe je een goede OSM formatie kan opstellen voor je team. Hierbij is het erg handig om te weten hoe de OSM formaties in werking gaan. Zo kan jij het uiterste halen uit je team. Met behulp van de OSM formatie gids kun je een keuze maken uit 24 verschillende formaties. Waarvan de meesten 2 versies hebben, A en B. Er moet altijd wel rekening gehouden worden met de spelers in je team. Om je team te versterken kan je het liefst scouten via onze OSM scoutlijst.
De eerste getal van OSM formatie (A-M-D) zijn de verdedigers, waarna middenvelders, waarna aanvallers. Opgeteld zijn het tien spelers plus de keeper.

Doelstellingen en OSM Formatie:

Doelstelling 1-4: 3-4-3 | 4-3-1-2 | 4-3-3 | 3-3-4 | 3-2-5 | 3-5-2 | 3-4-3 | 3-2-3-2 | 3-3-2-2
Doelstelling 4-8: 4-3-2-1 | 4-3-3 | 4-2-4 | 3-5-2 | 4-3-3 | 4-5-1 | 3-2-3-2 | 3-3-2-2
Overigen: 4-3-2-1 | 4-5-1 | 6-3-1 | 5-4-1 | 5-3-1-1

16 OSM FORMATIES

Formatie 3-2-5

Dit is de OSM formatie waarbij  je de meeste aanvallers opstelt. Veel aanvallers, betekent veel goals. Maar het probleem is dat je weinig middenvelders en verdedigers opstelt. Hierdoor zullen de tegenstanders ook veel scoren. Wij geven deze opstelling dan ook een zes uit de tien als cijfer om te gebruiken. De aanbevolen tactiek: lange bal, Verdedigers: achterin, Middenvelders: neutraal, Aanvallers: help middenveld.

Formatie 3-3-4

Dit is de OSM formatie die een wat meer gebalanceerde vorm heeft van 3-2-5. Wanneer je je doelsaldo wil verhogen en goede verdedigers en middenvelders in bezit hebt. Dan raden we je deze OSM formatie aan. Maar hou wel rekening dat je rekening moet houden dat sterke tegenstanders een sterkere aanval hebben. Tegen zwakke teams geven we deze opstelling een zeven uit de tien. Maar tegen sterke teams geven wij het een vijf uit de tien.
De aanbevolen tactiek: zoek de vleugels, Verdedigers: achterin of help middenveld, Middenvelders: neutraal of teruggetrokken, Aanvallers: alleen aanvallen.


style="display:inline-block;width:970px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-3865916529552323"
data-ad-slot="9360680092">

Formatie 4-2-4

Dit is de OSM formatie die bestaat uit vier verdedigers, twee middenvelders en vier aanvallers. Het heeft een goede aanvalsbasis en ook een goede verdedigingsbasis. Maar het probleem is dat volgens velen de middenveld het belangrijkste onderdeel is. Daarom raden wij aan om op de lange bal te spelen zodat je het middenveld kan overslaan. Hierbij zijn verdedigers met hoge aanval zeker handig. Wij geven deze opstelling een zeven uit de tien.
De aanbevolen tactiek: lange bal, Verdedigers: achterin, Middenvelders: neutraal, Aanvallers: alleen aanvallen.

Formatie 3-4-3

Dit is de OSM formatie die volgens ons geniaal is. Het is één van de OSM formaties die 4-5-1 en 4-2-3-1 kan verslaan. Naast de sterke middenveld is het ook een zeer aanvallende formatie. Het is niet makkelijk om deze OSM formatie te verslaan. Cijfer: 8/10
De aanbevolen tactiek: zoek de vleugels, Verdedigers: achterin, Middenvelders: neutraal, Aanvallers: alleen aanvallen.


style="display:inline-block;width:970px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-3865916529552323"
data-ad-slot="9360680092">

Formatie 4-3-3

Dit is de OSM formatie die het meest werd gebruikt in het verleden. Het is een goede opstelling wanneer je een team hebt die doelstelling 1 heeft. Een zwakke punt erin is wel dat het erg zwak is tegen de geniale OSM formatie 4-5-1 en 4-2-3-1.
Cijfer: 9/10. De aanbevolen tactiek: vleugels, Verdedigers: achterin, Middenvelders: neutraal of ondersteun aanvallers, Aanvallers: alleen aanvallen of ondersteun middenveld.
 

Formatie 5-2-3

Dit is de OSM formatie met een sterke verdediging. De sterke verdediging gaat ten koste van de middenveld. Niet echt een verstandige opstelling. Cijfer: 5/10.
De aanbevolen tactiek: lange bal, Verdedigers: achterin of help middenvelders, Middenvelders: neutraal of ondersteun aanvallers, Aanvallers: alleen aanvallen.

Formatie 5-3-2

Dit is de OSM formatie die een verbeterde versie is van 5-2-3. Hierbij heb je een sterkere middenveld. Het leuke aan deze opstelling is dat het erg lastig voor de tegenstander is om te scoren. Wanneer je vrijwel zeker bent  dat je gaat verliezen en je genoeg verdedigers hebt raden wij het je aan om deze opstelling te spelen. Hiermee ben je vrijwel zeker van een gelijkspel! Cijfer: 7/10. De aanbevolen tactiek: opbouw van achteruit, Verdedigers: help middenvelders, Middenvelders: neutraal, Aanvallers: alleen aanvallen.

Formatie 3-5-2

Dit is de OSM formatie die vaak in de Duitse league gebruikt word. Als je veel middenvelders hebt kun je hem zeker gebruiken. Wij geven de OSM formatie een 6/10. De aanbevolen tactiek: lange bal,Verdedigers: blijf achterin, Middenvelders: neutraal, Aanvallers: teruggetrokken.
 

Formatie 4-4-2

Dit is de OSM formatie die super vaak wordt gebruikt, omdat het een neutrale formatie heeft. Neutraal houd in dat het niet te aanvallend is maar ook weer niet te verdedigend. Wij geven deze OSM formatie een 8/10. De aanbevolen tactiek: opbouw van achteruit / schiet van afstand,Verdedigers: blijf achterin, Middenvelders: zoek de aanval, Aanvallers: alleen aanvallen.

Formatie 3-2-3-2

Dit is de OSM formatie at redelijk aanvallend is. Het bestaat uit drie verdedigers, twee verdedigende middenvelders, drie aanvallende middenvelders en twee aanvallers. Ook deze wordt vaak gebruikt. Cijfer:  7.5/10.
De aanbevolen tactiek: (verschilt per persoon; creëer maar iets  moois!)

Formatie 3-3-2-2

Dit is de OSM formatie die je kan vergelijken met 3-2-3-2. Het enige verschil is dat het wat meer verdedigend is. Cijfer 7.5/10.
De aanbevolen tactiek: (verschilt per persoon; creëer maar iets  moois!)

Formatie 6-3-1

Dit is een verdedigende OSM formatie. Als je naar de meest verdedigende formatie zoekt, dan heb je raak! Het mooie is dat verdediging lastig gepasseerd kan worden. Maar een zwakke punt is dat de aanval faalt. Cijfer: 6/10. De aanbevolen tactiek: loer op counter,Verdedigers: help middenveld / opkomende backs, Middenvelders: zoek de aanval, Aanvallers: alleen aanvallen.

Formatie 4-5-1

Dit is één van de beste OSM formatie. Als je spitsen falen en je een lage doelstelling hebt, dan is dit de ideale formatie. Het is zeker handig om goede middenvelders te hebben. Zodat ze van afstand kunnen schieten om te helpen met scoren. Cijfer: 8/10. De aanbevolen tactiek: schiet van afstand,Verdedigers: blijf achterin, Middenvelders: zoek de aanval, Aanvallers: alleen aanvallen.

Formatie 5-4-1

Dit is een aangepaste versie van de OSM formatie 4-5-1. Hierbij ben je te verdedigend en raden wij niet echt aan. Het is wel een slimme manier om met een zwak team gelijk te spelen tegen een goede team. Cijfer: 7/10. De aanbevolen tactiek: schiet van afstand,Verdedigers: help middenveld/opkomende backs, Middenvelders: zoek de aanval/neutraal, Aanvallers: alleen aanvallen.
 

Formatie 4-2-3-1

Dit is één van de allerbeste OSM formatie. Bij het goed gebruik maken van deze formatie, garanderen we dat je met een team met een lage doelstelling. Je doelstelling automatisch behaalt! Het is een opstelling die een aanvallendere versie is van 4-5-1.  Cijfer: 9/10. De aanbevolen tactiek: schiet van afstand,Verdedigers: help middenveld/opkomende backs, Middenvelders: zoek de aanval/neutraal, Aanvallers: teruggetrokken.

Formatie 5-3-1-1

Dit is een best verdedigende OSM formatie. Je speelt met vijf verdedigers, 3 verdedigende middenvelders, 1 aanvallende middenvelder en 1 spits. Na het lezen van de andere formaties, weet je vast wel dat de primaat bij 5-3-1-1 ligt bij de verdediging. Cijfer 5/10. De aanbevolen tactiek: schiet van afstand,Verdedigers: help middenveld/opkomende backs, Middenvelders: zoek de aanval/neutraal, Aanvallers: alleen aanvallen. Verdedig je goed met onze OSM formatie!
OSM Formatie - OSM-tactiek.nl